google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Масовите промени в социалния, икономически и спортен живот в световен мащаб заради COVID-19 не подминаха един от най-очакваните двубой в тежката категория на професионалния бокс за тази година – шампионския бой между Антъни Джошуа и българина Кубрат Пулев. Усложнената епидемиологична обстановка принуди редица мениджъри да търсят резервни варианти за провеждане на двубоите на своите бойци. Еди Хърн, агентът на Джошуа обяви, че обмисля възможност за отлагане на двубоя между двамата тежки бойци с 1 месец. Това значи, че двубоят може да бъде преместен от планираната дата 20-ти юни за…20-ти юли.

„Единственото условие на Антъни за този мач беше да се проведе във Великобритания. Има много време до 20 юни, така че това е планът. Коментираме ситуацията постоянно с ръководството на Тотнъм. Имаме стратегия за бъдещето, но е ясно, че Премиър лийг ще изиграе голяма роля в следващи решения. Имаме готовност да обявим нови дати и е възможно да настъпят промени“, обяви Хърн.

Двубоят поне към момента е планиран да бъде кулминацията на боксова гала-вечер, която ще се проведе на новия стадион на лондонския гранд Тотнъм – „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“.

„Надяваме се да не се стига дотам, но осъзнаваме, че може да се наложи да променим датата. Имаме готовност да отложим двубоя за юли, но засега се надяваме да си остане на 20 юни. Имаме много планирани събития, но всички те могат да претърпят промени”, каза Хърн, цитиран от Sky Sports.

Реакция от българския щаб за думите на Хърн все още не е дошла. Последно, Кубрат Пулев качи атрактивно видео в заснежените поли на Витоша, в което обясни своята нравствена философия за походите в планината, докато задъхано преминаваше през побелелите преспи.