COVID-19 застигна и лагера на волейболните национали в София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
....

Разпределителят на националния отбор по волейбол Георги Сеганов е дал положителна проба при повторен тест за COVID-19, потвърдиха от щаба на тима.

Вчера всички останали състезатели, както и членовете на треньорския екип са дали негативни резултати при направените нови тестове. Националите ни са на продължителен подготвителен лагер в София, като след тренировките за физическа подготовка на базата на Националната спортна академия започнаха занимания с топка в “Арена Армеец”.

Бързият кръвен тест, направен на 27-годишния Сеганов в сряда е бил негативен, но пробата му от PCR-изследването е показала положителен резултат в петък.

Играчът, който през новия сезон ще играе в италианския клуб Чистерна е бил изолиран и в момента е в апартамента на майка си в София.

„Няма нищо притеснително, всички направени проби са отрицателни,” коментира мениджърът на тима Стефан Чолаков. “Георги Сеганов се чувства добре. Единственият симптом, по който разбрахме, че нещо не е наред, бе загубата на обоняние.

“В понеделник продължаваме с тренировъчния си план и се надявам да нямаме повече подобни случаи. Спазваме необходимите мерки, преди тренировка измерваме температурата на всички и показанията се записват ежедневно, ползваме дезинфектанти и маски.”

Сеганов ще бъде поставен под 14-дневна карантина, а след това ще бъде преценено дали да се присъедини отново към лагера на отбора, който трябва да продължи до 15 август.