CR7 се възхити на Пеле, иска да печели още с Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалската звезда даде ясен знак, че иска да продължи кариерата си в Торино

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо публикува емоционален пост, след като с днешния хеттрик срещу Каляри в среща от поредния кръг в Серия А, броят на головете му в официални мачове достигна 770.

По този начин португалският нападател задмина не кого да е, а Кралят на футбола Пеле. Именно към него Кристиано се обръща с огромно уважение, а в края на публикацията дава ясен знак, че иска да продължи кариерата си при Бианконерите.

Ето и целият текст, който публикува CR7:

В последните няколко седмици бяха изпълнени с новини и статистики, посочвайки ме като най-резултатния играч в историята на футбола, задминавайки 757-те официални гола на Пеле. Въпреки че съм благодарен за това признание, сега е време да обясня защо не признавах този рекорд до момента.

Безкрайното ми и безусловно възхищение за господин Едсон Арантес до Насименто, както и уважението, което имам към средата на XX век, ме накараха да счета 767-те му попадения, добавяйки 9-те му за щатския отбор на Сао Пауло, както и тези за бразилския военен тим за официални. Светът се е променил оттогава, както и футболът, но това не значи, че можем просто да изтрием историята според интересите ни.

Днес, когато достигам кота 770 официални гола в професионалната ми кариера, първите ми думи са директно към Пеле. Няма играч в света, който не е отгледан без да слуша истории за мачовете му, головете му и постижението му, аз не съм изключение. Поради тази причина съм изпълнен с радост и гордост, докато признавам постижението, което ме поставя на върха на световните голмайстори, заминавайки рекорда на Пеле, нещо за което никога не съм мечтал, докато израствах като дете от Мадейра.

Благодаря на всички, които са взели участие в това невероятно приключение с мен. Към моите съотборници, моите опоненти, към феновете на красивата игра по целия свят и над всички – към семейството ми и близките ми приятели – повярвайте ми, когато казвам, че не бих могъл да го сторя без вас.

Сега нямам търпение за следващите мачове и предизвикателства. Следващите рекорди и трофеи! Повярвайте ми, тази история е далеч от края си. Бъдещето е утре и все още има много какво да се печели с Ювентус и Португалия!

Присъединете се към мен в това приключение! Хайде!