Царско село мечтае за топ 6 след класически успех във Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Любослав Пенев разби Ботев Враца с 3:0 като гост

Царско село постигна много важна победа с 3:0 при визитата си на Ботев Враца в двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. Отборът на Любослав Пенев постигна най-изразителния си успех от началото на сезона и запази шансове за класиране в първата шестица след края на редовния сезон. Попаденията за “царете” реализираха Андерсон, Панайотис Лука и Димитър Костадинов.

Началните минути на двубоя на стадион “Христо Ботев” бяха равностойни, но в 12-ата минута Андерсон Андерсон Кордейро изведе гостите напред в резултата. Само дванадесет минути по-късно “царете” получиха правото да изпълнят дузпа, след като Венци Керчев фаулира Панайотис Лука в наказателното поле. Потърпевшият застана зад топката и не сбърка за 2:0.

В края на първата част Ботев Враца имаше шанс да намали резултата, но удар на Дориан Бабунски бе спасен от Джони Пласид.

В 56-ата минута домакините останаха в намален състав, след като Илия Миналов бе изгонен с втори жълт картон, след као фаулира Андерсон. В 73-ата минута младокът Димитър Костадинов продължи с добрите си изяви и вкара трети попадение след асистенция на резервата Де Са, като по този начин бе оформен крайният резултат 0:3.

С тази победа, отборът на Царско село събра 21 точки в актива си и е на 8-ото място, като изостава с шест точки от Топ 6. Тимът на Ботев Враца пък инкасира осма поредна загуба и е на предпоследната 13-та позиция с 13 точки.