Царско село взе важни 3 точки срещу Витоша при подновяването на efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Царско село стартира втория дял от българското първенство с победа с минимален резултат 1:0 срещу Витоша Бистрица. Единственото попадение в мача вкара Антонио Георгиев, който бе точен в 70-ата минута. 

С победата в днешния мач, Царско село прогресира до 11-ото място в класирането като събра 19 точки. Съставът на Витоша пък има само 5 точки и е на последното 14-то място.

Витоша първи погледна към вратата на съперника, след като в 5-ата минута Лъчезар Котев стреля в аут от добра позиция. В 9-ата минута Царско село отговори със силен шут на Андерсон на сантиметри от гредата. В 16-ата минута на срещата, Един Бахтич отправи опасен изстрел, но Християн Василев се намеси добре. Малко преди края на първото полувреме, Ивайло Марков намери Бахамбула в наказателното поле, чийто удар с глава бе спасен от вратаря на гостите.

Царско село започна по-силно второто полуверме. Лудсинио Маренго шутира опасно и ударът му срещна напречната греда, след което топката се отби в левия страничен стълб и отказа да навести мрежата на “тигрите”.

В 59-ата минута Витоша създаде добра голова възможност. Гъргоров намери Маламов, който стреля силно, но вратарят на домакините Пласид успя да избие. Единадесет минути след това Царско село поведе в резултата с гол на Антонио Георгиев с глава. До края на срещата този резултат не се промени и ‘царете’ се поздравиха с победата.