Целта пред Младен Кръстаич е да класира България на Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сръбският специалист ще се опита да извади от калта българския национален отбор

Националният отбор на България ще бъде воден от Младен Кръстаич, разкриха медиите в Сърбия. Така 12 години по-късно отново ще имаме чужденец за треньор. Бившият селекционер на Сърбия е бил договорен от БФС през миналата седмица, като във ВИП залата на елитен ресторант в София Боби Михайлов е отпразнувал избора си с Кръстаич.

Михайлов и Гонзо са поканили сръбската легенда за преговори у нас през втората половина на миналата седмица, за да уредят всичко около поста селекционер на България, който е свободен след оставката на Ясен Петров. Какви ще са целите на Кръстаич като треньор на България и до кога ще е неговият договор?

Сърбинът ще подпише контракт с БФС до 30 юни 2024 г. като всички детайли са уточнени. По време на разговорите с Кръстаич на него му е била поставена конкретна цел – да класира страната ни на Евро 2024. Последното ни участие на голям форум бе на Евро 2004 в Португалия, така че 20 години по-късно ще се опитаме да се завърнем във футболния елит на международно ниво.

Кръстаич ще получава по 20 000 евро на месец. Той ще дебютира начело на България през септември, когато имаме още два мача на Лигата на нациите – домакинство срещу Гибралтар и гостуване на Северна Македония. Тези двубои обаче са без значение за националите, като Кръстаич може да си направи изводи на кои играчи да разчита за квалификациите за Евро 2024.

Георги Иванов каза наскоро, че решението за нов треньор на България ще се вземе на Изпълком на 28 юли, на който ще бъдат предложени няколко кандидатури, които ще бъдат обсъждани. Българските опции за селекционер на България бяха Никола Киров-Белия, Димитър Димитров-Херо и Александър Димитров. Решението обаче е взето и Кръстаич ще поеме България, като скоро се очаква БФС официално да съобщи новината.