Цифрите говорят, че Онана е най-слабият вратар на Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Камерунецът е допуснал 60 гола за 40 мача във Висшата лига

Андре Онана пристигна в Манчестър Юнайтед през миналото лято, но представянето му до момента е далеч от очакваното. Статистиката сочи, че камерунецът е един от най-слабите вратари, които са пазили в историята на английския гранд.

Според последните цифри, бившият вратар на Интер е допуснал 60 гола в 40 мача във Висшата лига, което е своеобразен антирекорд за вратарите на Манчестър Юнайтед.

Началото на новия сезон също не е обнадеждаващо за стража, след като вече допусна два гола при загубата от Брайтън с 1:2, което заедно с допуснатите от него голове през миналия сезон достигна цифрата от 60 попадения в собствената му врата, което го прави най-лошият вратар от всички, които са записали поне 40 срещи за “червените дяволи” в елита на Англия.

Специалистите заявяваха, че коренът за многото голове във вратата на Онана е слабата защита през миналата кампания. Юнайтед реши да се подсили с привличането на Лени Йоро, но той се контузи тежко, а отсъствието на Люк Шоу също заради контузия, остави отбранителния вал на “червените дяволи” отново в много тежко положение.