Цифрите не лъжат – националите бягат два пъти по-малко съперника
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният ни отбор по футбол записва един от най-срамните си периоди в историята и статистиката е красноречива

Националният ни отбор по футбол определено не преминава през най-добрия си период в историята, като снощи това беше болезнено показано от Грузия, които ни биха с 2:5 насред Разград в мача от Лигата на нациите.

Най-стряскащото обаче не е резултатът в мача, а данните, които са събрани от самия мач. А те показват, че нашите национали са пробягали обидно малко километри на терена. Изводите са, че футболистите ни са се представили с между 18 и 20 процента под предварителните очаквания, базирани на моментната им форма.

Нашият отбор има общо 130 спринта на сметката си, като средно пробяганото разстояние е съкрушително ниско – под 7 километра. Само двама от българите – Атанас Илиев и Кирил Десподов – са надвишили границата от 10 км, а Десподов е единственият, пробягал над 200 метра в спринт. Средният брой спринтове на футболистите е едва 9, като един от тях е записал един-единствен, при това – за дистанция от 6 метра.

Като сравнение – в предишния си мач срещу аутсайдера Гибралтар трима от футболистите на Грузия са пробягали над 10 километра, а Микаутадзе има 12 206 метра. Дори съперникът от Гибралтар разполага с играч, преминал повече от 11 километра – нещо непостижимо за нашите срещу Грузия.

Фото: СтартФото