ЦСКА 1948 би Монтана и дръпна на върха във Втора лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА 1948 победи Монтана с 2:0 като домакин в двубой от 21-вия кръг на Втора лига. С този успех ‘червените’ дръпнаха с 3 точки пред втория в класирането Септември, който обаче има два мача по-малко.

Двубоят бе много интересен, като ще се запомни и с куриозен момент в края на срещата. Реферът Георги Николов изгони вратаря на Монтана при изпълнение на дузпа от ЦСКА 1948, като се наложи полеви футболист на гостите да застане под рамката за пребиването на 11-метровия наказателен удар.

В 20-ата минута Монтана имаше възможност да поведе в резултата, но нападателят Атанас Илиев стреля неточно. Секунди след това “червените” организираха добро нападение и Даниел Младенов шутира опасно, но вратарят на гостите се намеси добре. В 38-ата минута ЦСКА 1048 можеше да открие резултата, ако не бе отличната намеса на Симеонов при удар на Гущеров.

Домакините поведоха в 43-ата минута. Васил Шопов подаде отличен пас на Ивайло Климентов, който с глава се разписа за 1:0. В края на полувремето Монтана получи дузпа, но ударът на Тони Тасев не успя да намери очертанията на вратата.

ЦСКА 1948 започна по-активно второто полувреме. В 48-ата минута Шопов отново намери Климентов и халфът можеше да вкара втория си гол в мача, но не успя да уцели топката.

В средата на второто полувреме Васил Шопов отново действа отлично. Бившият играч на Ботев Пловдив комбинира с Гущеров, чийто удар бе неточен. Малко след това Шопов нацели страничната греда и резултатът остана непроменен.

В 85-ата минута ЦСКА 1948 организира добра атака, която завърши с дузпа в тяхна полза. Даниел Младенов излъга вратаря Симеонов и бе фаулиран от стража, който получи жълт картон. Гущеров се зае със задачата да бие от бялата точка, като неговият шут бе париран от Симеонов. Главният съдия обаче прецени, че вратарят на Монтана е излязал метър пред гол линията и му показа жълт картон, който бе втори за него, а дузпата трябваше да се пребие. На вратата застана Айтов, а Гущеров не пропусна при втория си опит и оформи крайния резултат – 2:0.

С тази си победа ЦСКА 1948 събра 52 точки след 20 изиграни срещи и има 3 повече от втория Септември, който е изиграл 18 мача. Монтана пък заема 3-ата позиция с актив от 39 точки, събрани за 20 мача.