google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нито един от двата тима не е достигал полуфиналите в турнира за Купата на България

ЦСКА 1948 посреща Арда в четвъртфинален сблъсък в турнира за Купата на България, зареден с особен емоционален заряд.

Наградата за победителя в дуела на стадион “Васил Левски” наистина си струва – участие в полуфиналите в напреварата, нещо непостигано от тези два тима до този момент.

Червените играха 1/4-финал в турнир и миналия сезон, когато бяха надиграни от бъдещия носител на трофея Локомотив (Пловдив) с 2:0.

Любопитно е да се отбележи, че това е третия сблъсък между ЦСКА 1948 и Арда през настоящата кампания, тъй като съперниците вече играха два пъти в Efbet Лига. Съставът на Николай Киров триумфира на националния стадион с 2:0, а битката в Кърджали остана без победител – 1:1.

Домакините нямат кадрови проблеми и ще могат да заложат на оптимален вариант на своята единайсеторка. Арда пък ще бъде лишен от услугите на контузения  бразилец Жуниньо и наказания за тази среща Александър Георгиев.

Букмейкърът bet365.com дава минимално предимство на домакините. Коефициентът за победа на ЦСКА 1948 е 2.00, краен успех за Арда е оценен с 3.50, а ставката за равенство е 3.25.

Любопитно е да се отбележи, че и трите коефициента на Efbet спортни залози са по-високи – победа за домакините е оценен с 2.15, триумф за тима от Кърджали – с 3.65, а офертата за реми е гарнирана с 3.30.

Двубоят в столицата започва в 15.30 и част от мачовете по телевизията днес.

7 Спорт ви съветва да не се предоверявате на ЦСКА 1948 независимо от домакинското им предимство. Арда разполага с изключително боеспособен тим, който вече показа, че може да побеждава в столицата.

Коефициентът за преминаване на тима от Кърджали в следващата фаза на турнира е повече от прималив – около и над 2.50, така че рискът изглежда оправдан.

Нашите типстъри очакват Арда да не допусне поражение в редовните 90 минути, както и че ще станем свидетели на минимум два гола.