google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Главният рефер Никола Попов отсъди дузпа за "червените" през второто полувреме, след което я отмени

Отборите на ЦСКА 1948 и Левски завършиха при резултат 0:0 на Националния стадион “Васил Левски” в последната среща от 19-ия кръг на efbet Лига. Така във втори пореден двубой в първенството “сините” не успяха да вкарат гол, като днес може да са щастливи, че не загубиха, тъй като техният опонент имаше по-добрите възможности за гол.

След това равенство тимът на Славиша Стоянович събра 20 точки и е на 9-ото място в класирането, докато ЦСКА 1948 има 28 пункта на 6-ата позиция – с четири по-малко от петия Берое.

Левски беше по-активен в началните минути на мача. В 9-ата минута Робърта не успя да стигне до подаване на Рерас и нямаше заплаха за Даниел Наумов. Пет минути по-късно Райнов получи травма, но остана на терена. В 20-ата минута домакините поискаха дузпа за фаул срещу играч в “червено”, но не получиха такава.

В 32-рата минута Живко Атанасов блокира шут на Марио Топузов, а малко след това Насиру Мохамед не успя да намери добро продължение на обещаваща атака на “сините”. Като цяло първото полувреме на двубоя на “Васил Левски” беше доста скучно и двата тима се прибраха на почивка при нулево реми.

В началото на второто полувреме в игра се появи Галин Иванов на мястото на Марио Топузов. В 56-ата минута бившият халф на Славия центрира от фаул, но “сините” се справиха.

В 76-ата минута удар на Ивайло Чочев бе отразен от Микулич, а преди това вратарят на “сините” спаси и шут на Георги Русев.

Три минути по-късно се разигра и най-интересната ситуация в мача. Димитър Митков получи жълт картон за симулация, след като опита да си изпроси дузпа. Първоначално пък реферът Никола Попов посочи бялата точка, но след това отсъди засада в нападението на “червените”. Интересното е, че флагът на страничния съдия не бе вдигнат.

До края на двубоя домакините имаха лек превес, но така и не успяха да се разпишат, за да спечелят трите точки.

Стартови състави:

ЦСКА 1948: 1. Даниел Наумов, 25. Александър Александров, 87. Симеон Петров, 24. Лазар Марин, 4. Ангел Лясков, 10. Васил Шопов, 18. Ивайло Чочев, 11. Денислав Александров, 70. Георги Русев, 7. Марио Топузов, 20. Ангел Бастунов

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов, 5. Ребин Сулака, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 18. Насиру Мохамед, 19. Билал Бари, 23. Фейсал Рерас, 28. Тома Даске, 91. Драган Михайлович