Добави коментар
Преди шест години юноши на армейския клуб бяха обиждани и заплашвани

Препълненият с легендарни фигури от славната история на ЦСКА – ЦСКА 1948, припомни с горчивина позорните сцени, разиграли се пред стадион „Българска армия“ на 4 юли 2016 година.

Ето и какъв текст публикува столичния клуб:

„На 4 юли преди точно шест години пред стадион „Българския армия“ лица, претендиращи да са „армейци“, крещяха срещу юноши на ЦСКА. Обиждаха ги, замеряха ги с предмети.

Това е дата, на която сякаш се срещнаха два абсолютно различни свята. Дата, която завинаги ще стои като черно петно в историята на нашия клуб. Дата, която никога няма да забравим.

За добро или лошо ще си припомним отново. Защото миналото не само ни дава добри уроци, но и само по себе си показва защо сме избрали настоящето ни да бъде точно такова.

„Най-черната дата в историята на ЦСКА. Единствено така бих могъл да опиша този ден. Хората от едната страна скандираха „ЦСКА“, а от другата им отговаряха с възгласи „Гриша Ганчев“, това ни е разказвал за случилото се присъствалият Стефан Сотиров, понастоящем член на Управителния съвет на сдружение ФК ЦСКА 1948 и административен директор на ДЮШ на клуба.

Публикуваме и какво си спомня за 4 юли 2016 г. друг свидетел – Ангел Рангелов – почетен председател на УС на ФК ЦСКА 1948, легенда на „армейците“ и дядо на един от хулените футболисти. Рангелов определя случилото се като „втората най-срамна страница досега за ЦСКА след боя през 1975 г. между Левски и ЦСКА на стадион „Васил Левски“.

Той си спомня:

„ЦСКА фалира и трябваше да се започне от нулата. Ние го направихме. Със състав изцяло от юноши и Адалберт Зафиров за треньор. Три дни отборът тренира в Студентски град и оттам трябваше да тръгне към Боровец.

„Преди това обаче минахме през стадион „Българска армия“, за да вземем нужните пособия – топки, екипировка, конуси и.т.н.

„Това на практика беше новият отбор на фалиралия клуб. Когато стигнахме на стадиона с автобуса, там вече се бяха събрали по-крайни фенове, организирани от лидерите си.

„Рейсът пристигна, играчите слязоха, а феновете излязоха от „Дървеното“. 50-100 души започнаха да хулят и да псуват юношите, които да не забравяме, че бяха станали шампиони в първенството на Старшата възраст.

„С емблемата на ЦСКА на гърдите си. Замеряха ги с бутилки и с каквото намерят. Наричаха ги „провокатори“ и „мръсници“.

„Казах им: „Не се излагайте! Това са наши юноши. Това са наши деца. Дали са всичко за този клуб. Какво са виновни те?“.

„Но те бяха озверели, не разбираха от дума. За радост имаше и доста хора, които подкрепиха отбора, иначе не знам до какво можеше да се стигне. Можеше да стане голям конфликт.

„Влязох при момчетата. Успокоих ги. Доста се бяха уплашили. Казах им: „Спокойно! Няма нищо страшно! Качваме се и продължаваме!“

„И така ЦСКА продължи тренировъчния си процес и по-нататъшното си развитие, но винаги ще помним как някои хора постъпиха тогава с децата ни.“

4 юли 2016г.
ЦСКА помни и никога няма да забрави!“

Добави коментар
Гласувай:
5/5 - 11 гласували