ЦСКА 1948 съсипа Ботев Пловдив, Камбуров избухна с хеттрик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА 1948 нанесе унизителна загуба на Ботев Пловдив с 5:0 в двубой от осмия кръг на българското първенство. Три попадения за успеха на “червените” реализира звездата на отбора Мартин Камбуров, а по едно попадение добавиха Галин Иванов и Георги Русев. С този си успех ЦСКА 1948 се изкачи на 5-ото място в efbet Лига с актив от 12 точки.

На терена на стадион “Васил Левски” тази вечер имаше само един отбор и това бе ЦСКА 1948. Домакините можеха да поведат в началото на мача, но шут на Сашо Александров мина над гредата. Малко след това Ботев имаше положение, като Наумов спаси удар с глава на Еспиноза.

Точно Мишел Еспиноза игра с ръка в наказателното поле на своя тим в 36-ата минута и домакините получиха дузпа. Ветеранът Камбуров не сбърка от бялата точка и постави началото на разгрома за “канарчетата”. В продължението на първото полувреме Камбуров се отчете с асистенция, като намери по отличен начин Галин Иванов, който от воле разстреля Аргилашки за 2:0.

През второто полувреме доминацията на “червените” бе тотална. Още в самото начало на втората част Аргилашки трябваше да спасява удар на Галин Иванов. Малко след това обаче стражът на гостите нямаше какво да направи при удар на Георги Русев, който с технично изпълнение направи 3:0 в 50-ата минута.

В 64-ата минута Мартин Камбуров отбеляза втория си гол в мача. Денислав Александров надбяга Мите Цинцарски в полето на съперника и комбинира със Сашо Александров, който прати перфектно подаване в наказателното поле и Камбуров с глава не остави шансове на вратаря на гостите – 4:0.

Головият рецитал на “червените” продължи и след още четири минута игра Камбуров оформи своя хеттрик. Бившият нападател на Берое получи подаване от Георги Русев и с плътен удар се разписа за 5:0 като топката срещна напречната греда, след което се отби във вратаря на съперника и бе малко спорно, че голът бе записан на нападателя. Така това попадение беше под номер 242 за Камбуров в елита. Опитният нападател вече е само на 11 гола от рекорда на Петър Жеков за най-много попадения в елита на българския футбол.

До края на двубоя Ботев имаше два шанса за почетен гол, но не успя да се разпише. Поражението за “жълто-черните” бе четвърто поредно за тях на чужд терен и отборът остана в долната половина на класирането, заемайки 12-ото място с актив от 8 точки.