ЦСКА 1948 се застъпи за настоящия формат в efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Каквато и да е промяна в този момент абсолютно би обезсмислила неговото продължаване", написаха столичани

От ЦСКА 1948 публикуваха днес декларация, в която ръководството на столичния тим се обяви твърдо против промяната във формата на efbet Лига.

Столичани излагат доводите си в три точки.

Декларацията на ЦСКА 1948:

Ръководството на ЦСКА 1948 се обяви против промяната на формата на efbet Лига. “Червените” публикуваха декларация на официалния си сайт, в която обясняват причините за решението си.

“До футболната общественост в България,

Получихме запитване тип „анкета“ от Българската професионална футболна лига по темата за промяна на формата за провеждане на двубоите от efbet Лига през следващия сезон и връщането към първенство с 16 отбора, които да играят по две срещи помежду си.

В резултат на това ние от ФК ЦСКА 1948 държим да подчертаем, че заставаме твърдо против подобен тип промени, защото:

  1. Смятаме за нередно правилата на шампионата да се променят по време на самото му провеждане, още по-малко в заключителната му фаза. Каквато и да е промяна в този момент абсолютно би обезсмислила неговото продължаване. Не смятаме, че и подобни промени биха се наложили вследствие на мерки, свързани с пандемията от коронавирус, както и не виждаме никаква директна връзка между двете теми. В добавка на това следва да се отбележи, че никое от водещите първенства в европейски мащаб не предприема промени във формата на първенството си на този етап.
  2. В този си вид efbet Лига вече е далеч по-интересен шампионат с по-високо качество на продукцията, в който един срещу друг се изправят клубове, стремящи се към все по-добри резултати във всяка среща. Тимовете до голяма степен са конкурентноспособни, което пък ги амбицира да разчитат само и единствено на собствените си сили на терена, а не на каквито и да е било фактори извън него. Двубоите от първенството придобиха не само повече смисъл, но и предизвикват по-голям зрителски интерес, благодарение на формата. Отборите пък се борят до последно за местата си.
  3. Несъмнено промени на формата биха довели и до намаляване на приходите от телевизионни права, поради две основни причини. Първата е, че в шампионата ще се изиграват по-малко мачове (по-малко двубои ще бъдат излъчвани) и логично телевизията с права за срещите би поискала преразглеждане на договорената сума. Втората причина е, че въпреки по-малкото мачове в първенството, разпределението на средствата ще бъде между повече участници. Това би наложило и ново преразпределение.

С уважение,

Ръководството на ФК ЦСКА 1948″.