ЦСКА чака 600 000 лева от трансфера на Десподов в Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Червените“ се разминаха с бонуси за игрите му в Италия

ЦСКА ще прибере 300 хил. евро от трансфера на Кирил Десподов от Каляри в Лудогорец. Националът бе продаден от „армейците“ на италианския тим през 2019 година, като тогава точната сума не бе обявена, а според различни информации тя варираше между 4 и 4,2 млн. Евро. “Финансовите параметри по договора остават конфиденциални. Догадките и спекулациите в медийното пространство няма да коментираме. ЦСКА обаче с гордост може да заяви, че клубът осъществи най-скъпия досега трансфер на български футболист от родното първенство в чужбина, подобрявайки досегашния рекорд на Христо Стоичков от 1990 година, когато легендарната осмица подписа с Барселона. Отделно ЦСКА ще запази 15 процента при бъдеща продажба на Десподов, както и ще получи допълнителни бонуси при добро негово представяне в калчото”, обявиха тогава от „Армията“ след продажбата на Десподов на тима от Серия „А“.

„Червените“ се разминаха с бонуси за игрите на Десподов в Италия, но но по силата на договора ще получат 15% от сумата, която бе платена от Каляри на Лудогорец.

В крайна сметка Десподов носи на ЦСКА общо 8 млн. лева от всичките сделки, но въпреки това той остава един от най-недолюбваните футболисти за “армейската” публика, тъй като избра да облече екипа на разградчани.