ЦСКА иска да продължи изкачването, Лудогорец с лесна задача
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" излизат срещу Берое, а шампионът се изправя срещу Локомотив София

Днес, от 17:30 часа, на стадион “Христо Ботев” в Благоевград, ЦСКА ще премери сили с Берое в мач от 9-ия кръг на Efbet Лига. “Армейците” заемат 13-то място с 6 точки, но влизат в срещата с ново самочувствие след важна победа с 3:0 срещу Локомотив София. Въпреки успеха, те изпитват трудности през сезона, като са регистрирали четири загуби в последните пет мача. Треньорският щаб на ЦСКА ще се стреми да удължи положителната серия и да подобри играта на отбора.

Берое се намира на 9-то място с 10 точки, но също не е в най-добра форма, след като загуби с 0:1 от Ботев Пловдив в предишния кръг. Тимът от Стара Загора ще се опита да покаже по-добра игра срещу сериозен опонент като ЦСКА.

Добрата новина за ЦСКА е, че всички играчи, освен новото попълнение Лиъм Купър, са на разположение. Бившият капитан на Лийдс ще пропусне и този мач, но се очаква да дебютира срещу Черно море следващата седмица. Статистиката също е на страната на “червените” – те спечелиха последните пет срещи срещу Берое, като три от тях завършиха с резултат 3:0.

По-късно днес, от 20:00 часа, Лудогорец ще посрещне Локомотив София. Домакините са в отлична форма и заемат първото място с равни точки с Левски, но имат и мач по-малко. Лудогорец е спечелил 7 мача и има 1 равенство от началото на сезона, което ги прави фаворити в днешната среща.

Локомотив София, от друга страна, преживява труден период, като няма победа в последните пет срещи. Последният им успех датира от 12 август срещу Септември София (1:0). В днешния мач те ще разчитат на новото си попълнение Джани Дос Сантос за промяна в атаката, но срещу Лудогорец на техния стадион задачата ще бъде изключително трудна.