ЦСКА излъга Славия в снежен кошмар на “Овча купел”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" спечелиха с 1:0 с гол на Али Соу, вече са втори и на 3 точки от Лудогорец

На изключително тежък за игра заснежен и замръзнал терен, и под постоянен снеговалеж, ЦСКА се наложи с 1:0 над Славия в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача на „Овча купел“ отбеляза звездата на „червените“ – Али Соу. Така отборът на Бруно Акрапович вече е втори с 36 точки, на 3 от лидера Лудогорец. Славия остава на предпоследното място с 12 точки.

„Белите“ нямаха шанс в 11-ата минута, когато Макрилос центрира отляво, Ради Кирилов овладя с гръб към вратата, след което се извъря бързо и стреля от около 15 метра, но топката се отби в левия страничен стълб.

Шест по-късно Али Соу опита да изненада стража на домакините с удар от дъгата на пеналта, но топката мина встрани от целта.

При изпълнение на корнер в 19-ата Густаво Бусато тръгна да излиза неразчетено и опразни вратата, след което стражът на „армейците“ само изгледа удара на Георги Вълчев, при който топката „кацна“ на напречната греда.

Брадли Мазику намери добре Али Соу в 24-ата, нападателят овладя на гърди, след което прати покрай вратаря на Славия за 1:0.

Нов шанс за домакините се откри в 32-ата, когато Ради Кирилов извади от аутлинията, а Димитър Рангелов от воле прати над вратата.

След почивката на няколко пъти играта бе спирана, за да бъдат почистени от снега страничните линии.

Али Соу отправи неточен удар в началото на втората част, а в 61-ата Петър Патев блокира опасен шут на Тиаго.

В 75-ата Густаво Бусато реагира бързо и излезе да улови преди Георги Вълчев да стигне до топката, а две по-късно Али Соу не се възползва от добро подаване от корнер и прати с глава в аут.

В самия край на двубоя Макрилос пропусна да възстанови равенството, като негов удар не затрудни Бусато.