ЦСКА излиза за тежък тест срещу Черно море във Варна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" ще трябва да прекъсват невероятната серия на "моряците" у дома

Черно море посреща ЦСКА на стадион “Тича” във Варна в интригуващ сблъсък от 10-ия кръг на efbet Лига. Началният час на срещата е 20:00, а и двата отбора влизат в двубоя в добра форма.

Новият треньор на ЦСКА, Александър Томаш, успя бързо да стабилизира отбора след победите над Берое и Локомотив София, но срещата с Черно море ще бъде сериозно изпитание, особено на “Тича”, където домакините имат впечатляваща серия. В последните 23 мача у дома в първенството “моряците” записаха 20 победи и 3 равенства, като не са губили на своя стадион от два сезона. През миналата кампания “армейците” също усетиха домакинската сила на варненци и загубиха край морето.

ЦСКА ще бъде без защитника Браян Кордоба, но новото попълнение Лиъм Купър може да направи своя пълен дебют. Черно море също е във възходяща форма под ръководството на Илиан Илиев, като има четири победи и две равенства в последните шест мача. Тимът разполага с една от най-стабилните защити в лигата, допуснала само пет гола до момента. Основната опасност за ЦСКА ще бъде Мазир Сула, който вече се разписа няколко пъти този сезон.