ЦСКА отново е 4 точки пред Лудогорец след минимален успех над Спартак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" постигнаха очакван успех срещу "соколите"

ЦСКА записа минимална победа с 1:0 над Спартак Варна на стадион „Българска армия“ в среща от 24-ия кръг на efbet Лига. Маурисио Гарсес донесе трите точки на “армейците” с осмия си гол за сезона, разписвайки се през първото полувреме.

С този успех тимът на Саша Илич отново има четири точки аванс на върха пред Лудогорец. След паузата “червените” имат домакинство на Черно море в 1/4-финалите на Купата на България на 4 април.

ЦСКА стартира двубоя с мощен домакински натиск и като по чудо топката не влезе в мрежата на Спартак още във втората минута. Вратарят на гостите Кристиано Фигейредо се справи с удар на Маурисио Гарсес. Малко след това домакините пропуснаха нов добър шанс.

В 14-ата минута логичното се случи и ЦСКА поведе. Маурисио Гарсес се възползва от подаване на Де Нойер в наказателното поле и от близка дистанция вкара за 1:0.

В 33-ата минута варненци имаха шанс за изравнителен гол. Жоао Марио излезе сам срещу Бусато, но стражът на ЦСКА се справи и запази аванса на своя тим. В края на първото полувреме Юрген Матей засече с глава след подаване от корнер, но топката бе спасена от Фигейредо.

Шест минути след началото на втората част Дюкенс Назон пропуска отличен шанс за ЦСКА. В следващите минути домакините намалиха темпото и играта бе равностойна.

В 79-ата минута Назон шутира покрай вратата на “соколите”. Спартак Варна не успя да стигне до изравителен гол и загуби двубоя, с което остана с 12 точки на последното 16-то място в efbet Лига класиране.