ЦСКА победи Ботев след дебютен гол на Белтраме
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА победи Ботев с 1:0  в най-интересният мач от 22-рия кръг на българското първенство.

 

За „червените“ в герой се превърна новото попълнение Стефано Белтраме. Той отбеляза единственото попадение в 34-тата минута.

 

ЦСКА не можеше да разчита на контузения Раул Албентроса, както и на капитана Петър Занев, който получи червен картон срещу Левски. Така като централна двойка излязоха Валентин Антов и Пламен Гълабов. По двата фланга на отбраната действаха Брадли Мазику и Жанио Брикел. На врата застана, гонещия рекорд за „сухи“ минути Бусато. Двойката опорни полузащитници Рубен Пинто и Кристиян Малинов. По крилата стартираха Джеси и Евандро, а атаката води Али Соу, подпомаган от Стефано Белтраме.

За „канарчетата“ трябваше да стартират 11 българи, но на загрявката се контузи Антонио Вутов и трябваше да бъде заменен от Джонатан Перейра. Това наложи и тактически промени, като на върха на атаката се наложи да играе Александър Тонев. Под рамката застана Янко Георгиев. В защитата Филипов, Бандаловски, Пиргов и Терзиев. Пред тях оперираха Ничев, Балтанов, Шопов, Неделев и Перейра.

Ботев се надяваше да продължи серията си от 9 поредни мача без загуба (7 победи).

Първата опасна атака дойде още във втората минута, когато Тонев овладя лошо върната топка от Пламен Гълабов, напредна и излезе сам срещу Бусато, но стреля в аут.

В 27-мата Али Соу изскочи зад защитата на Ботев, но бе спрян от Янко Георгиев. Така или иначе евентуален гол нямаше да бъде зачетен заради спорно отсъдена засада.

„Пловдивчани“ отвърнаха със страхотна атака по лявото крило, но Балтанов се забави и бе спрян от Брадли Мазику.

В 34-тата минута „армейците“ съумяха да отбележат първия гол. Али Соу отклони към Белтраме, италианецът излъга Ничев и прониза мрежата. „Жълто-черните“ поискаха игра с ръка на Белтраме, но главния съдия не видя нищо нередно.

На полувремето Ботев извърши принудителна смяна, защитникът Ради Василев отстъпи мястото си на Димитър Тонев.

В 49-тата минута Евандро се възползва от центриране на Белтраме, но удърът му мина доста над вратата.

6 минути по-късно Неделев отговори с директен удар от фаул, но вратарят на ЦСКА боксира в корнер. В 62-рата Джеси проби от дясно, успя да намери Соу, който опита атрактивно изпълнение с пета, но не намери очертанията на вратата.

Стефано Белтраме направи фрапантен пропуск в 70-тата минута. Появилия се на терена Енрике получи пас по лявото крило, намери по земя италианеца, но последния стреля в аут от около три метра.

С тази победа, ЦСКА се изкачва временно на трето място, но с мач повече от Локомотив (Пловдив). Ботев заема 8-мата позиция, на 4-ри точки от топ 6.