ЦСКА прави сериозни промени за кондиционната подготовка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" са притеснени от физическото състояние на футболистите

ЦСКА е изправен пред проблеми с физическата подготовка на отбора, които, според щаба, са главна причина за слабите резултати, включително загубата с 0:1 от Левски. Дори при победата над Ботев (Враца) се забеляза, че отборът отслабва физически след средата на второто полувреме. Според информация на “Мач Телеграф”, след края на есенния сезон се очаква да бъде назначен нов кондиционен специалист, който да проведе зимната подготовка и да повиши физическата форма на отбора.

В момента поста заема Илиян Митрев, който първоначално бе помощник-кондиционен треньор при Томислав Стипич, а по-късно бе назначен като основен специалист с идването на Александър Томаш. Въпреки усилията му, включително и минилагера в Банско, очевидно не се постига желаният ефект. Митрев, който преди това работи в Академията на ЦСКА и има специализации в Барселона и Панатинайкос, вероятно ще бъде понижен, ако се назначи нов специалист.

Щабът на ЦСКА смята, че множеството контузии в тима са резултат от недостатъчна лятна подготовка. В мача с Ботев (Враца) трима играчи получиха травми и трябваше да бъдат сменени, което попречи на Томаш да използва всичките разрешени смени. Все още не е ясно състоянието на Локило и Пинто, които вероятно ще пропуснат предстоящия мач с Добруджа за Купата на България, докато Бусато ще отсъства поне до Нова година.