ЦСКА привлече пети нов – представи Жул Кейта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

На своя клубен сайт отборът на ЦСКА-София обяви официално привличането на Жул Кейта от Ланс. Крилото ще играе като преотстъпен в следващия сезон на “Българска армия” и феновете на футбола в България ще може да видят неговите качества.

“Офанзивният халф Абдулей Жул Кейта вече е футболист на ЦСКА. Ръководството на “червените” финализира трансфера с френския Ланс, а според контракта бързоногото крило ще играе като преотстъпен за един сезон в ЦСКА”, съобщават от столичния клуб.

Ако Жул Кейта се представи добре с екипа на ЦСКА, то отборът ще активира опцията за окончателното закупуване на футболиста. Днес Кейта премина успешно медицински прегледи и взе участие в следобедната тренировка на отбора.

Жул Кейта е национал на родината си Гвине. На 17 години е привлечен в школата на френския клуб Бастия. Отборът на Дижон забелязва неговите качества, като Жул Кейта записва 20 мача и 2 гола в Лига 1 с екипа на “червените”. Миналото лято Кейта преминава в Ланс, с който спечели промоция за “Лига 1”.

Жул Кейта е петият нов футболист на ЦСКА през лятото. Наскоро тимът привлече вратаря Димитър Евтимов, а преди това се сдоби с трима други играчи – Юнус Санкаре, Амос Юга и Юрген Матей.