ЦСКА продължава с трансферите – договори бивш капитан на Лийдс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" привличат Лиъм Купър като свободен агент

Ръководството на ЦСКА продължава да работи усилено на трансферния пазар след слабия старт на сезона. Според последните информации на БТА, “армейците” са постигнали договорка с централния защитник и бивш капитан на Лийдс Юнайтед, Лиъм Купър.

Очаква се 33-годишният шотландец да пристигне в София в близките часове, за да премине медицински прегледи и да подпише личния си договор с „червените“.

Купър е свободен агент, след като напусна Лийдс Юнайтед през юни, когато договорът му изтече. Бранителят беше близо до преминаване в Хъл Сити, но сделката не се осъществи. Купър прекара десет години на „Еланд Роуд“, изигравайки 284 мача за клуба, в които отбеляза 11 гола и направи 6 асистенции. Той има богат опит както във Висшата лига, така и в Чемпиъншип. В цялата си кариера Купър има 407 мача, 19 гола и 9 асистенции, както и 19 участия за националния отбор на Шотландия.

За успешното финализиране на преговорите важна роля е изиграл бившият футболист на ЦСКА Стилиян Петров, който дълги години игра на Острова и в момента живее основно в Англия, като е успял д аубеди Купър да приеме офертата от “армейците”.