ЦСКА се нуждае от чудо, за да бъде поставен във втория кръг на ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

През август стартират квалификациите на Лига Европа като България ще има трима представители в първия квалификационен кръг, а жребият вече бе изтеглен. Що се отнася до втория предварителен кръг на турнира, единствено тимът ЦСКА има, макар и минимален, шанс да бъде сред поставените отбори, като така ще може да избегне редица силни опоненти.

Естествено, отборът на ЦСКА трябва да елиминира малтийския Сиренс на старта на участието си в турнира, а 20 от 37-те клуба с по-висок коефициент от този на ЦСКА, които ще започнат от първия предварителен кръг на Лига Европа, трябва да отпаднат. В случай, че няма сериозни изненади на старта на Лига Европа, то вероятността отборът на ЦСКА да се изправи срещу много силен съперник във втория квалификационен кръг е много голяма.

Потенциални противници на отбора от “Българска армия”ще са Тотнъм, Милан, Базел, Копенхаген, Волфсбург, Галатасарай, Партизан, ФКСБ, Гранада и други отбори, които имат по-класни футболисти от “червените”. Разбира се, все пак има и преодолими отбори на хартия, но те са доста малко сред поставените.

Останалите ни родни представители в Лига Европа за сезон 2020/21 – Локомотив (Пловдив) и Славия, със сигурност ще са непоставени във втория квалификационен кръг на надпреварата. Те обаче трябва да направят успешен старт и да елиминират първите си съперници, за да стигнат до следващата фаза.