ЦСКА се подсилва с нов нидерландец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
23-годишният Шакийл Пинас от АДО Ден Хааг може да дойде на "Армията"

Нидерландски защитник е много близо до трансфер в ЦСКА, пише „Мач Телеграф“. Според изданието 23-годишният Шакийл Пинас от АДО Ден Хааг може да дойде на “Армията”, след като бившият му треньор от нидерландския тим и настоящ технически директор на “червените” Алан Пардю гарантира за сделката.

Пинас е твърд титуляр в Ден Хааг, за който в последните 4 сезона има 75 мача и 6 гола в Ередивизи. Високият 182 см бранител играе с ляв крак, което го различава от двамата нидерландски защитници на ЦСКА в момента – Юрген Матей и Мено Кох.

Юноша е на гранда Фейенорд, а дебютира в професионалния футбол за Дордрехт, преди да премине в Ден Хааг. Пинас е роден в Ротердам, но има корени от Суринам. Има 6 мача за националния отбор на Нидерландия до 20 години, но на 24 март тази година направи дебют за Суринам. Той дори вкара първия гол при 3:0 над Каймановите острови в световна квалификация.

В популярния transfermarkt.de актуалната му цена е 1 млн. евро. Преди няколко месеца е имало сериозен интерес към него от АЗ Алкмаар и Утрехт, но до продажба не се е стигнало.

Трансфер на Шакийл означава, че Валентин Антов трудно ще се върне на “Армията” през лятото. Има голям шанс националът да бъде откупен от италианския Болоня, но дори и това да не стане, ще се търси друг негов купувач в Западна Европа.