ЦСКА-София спечели генералната репетиция преди дербито с Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на ЦСКА-София надигра Струмска слава с резултат 2:0 на “Българска армия” в последната си контрола преди дербито с Левски на 15 февруари при подновяването на efbet Лига.

В днешния двубой футболистите на ЦСКА сложиха край на головата суша, която ги измъчваше по време на зимната подготовка. Автори на попаденията за “червените” бяха Стефано Белтраме и Рубен Пинто. В края на срещата имаше и неприятни сцени, след като футболистите на двата тима си спретнаха сериозно меле след грубо нарушение срещу Енрике.

Воденият от Милош Крушчич отбор имаше инициативата още от началото на мача, но през първия четвърт час “армейците” не затрудниха вратаря на съперника. В 20-ата минута Антов стреля от 20 метра като ударът му мина над напречната греда. ЦСКА имаше възможност да открие резултата в 34-ата минута с първото си голово положение. Едвин Джеси бе фаулиран в дясно на атаката на “армейците”, след което последва центриране от фаул към Али Соу, но ударът му с глава излезе в аут.

В края на първата част възпитаниците на Милош Крушчич все пак откриха резултата и зарадваха феновете по трибуните. Али Соу се справи с дълъг пас към него, след което комбинира с Евандро и той намери Стефано Белтраме, който се разписа с прецизен удар от близка дистанция, отбелязвайки първия гол за ЦСКА през 2020 година в контролите.

След почивката отново тимът на ЦСКА имаше контрол върху събитията на терена. В 50-ата минута домакините можеха да вкарат втори гол, но нападателят Али Соу не успя да се разпише, стреляйки в аут. В 72-рата минута едно от новите попълнения – Ахмед Ахмедов, който се появи като резерва, се озова сам срещу стража на гостите, но ударът му бе слаб и вратарят спаси.

ЦСКА стигна до второ попадение в 79-ата минута, след като бранител на гостите извърши нарушение срещу Ахмедов в наказателното поле. От отсъдената дузпа Рубен Пинто не сгреши за 2:0, с което оформи крайния резултат.