ЦСКА срази Черно море на “Тича” и дръпна пред Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" вече имат шест точки повече от "орлите" в класирането

ЦСКА записа важен успех с 2:0 като гост на Черно море в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. “Червените” постигнаха пета поредна победа на чужд терен в първенството като голмайсторите на “Тича” бяха Жеферсон и Марселино.

С тази победа тимът на Саша Илич събра 44 точки в класирането и има шест повече от шампиона Лудогорец. “Орлите” обаче остават с три мача по-малко и до края на 2022 г. имат шампионатни двубои с ЦСКА 1948, Славия и Левски.

Първото полувреме на “Тича” предложи малко ситуации пред двете врати и попадения нямаше. Черно море пропусна да открие в 8-ата минута, когато Клементе стреля покрай страничния стълб. В 24-ата минута “червените” пропуснаха да открит рез Назон, който не вкара сам срещу вратаря. Малко по-късно Георги Георгиев направи второ добро спасяване, като този път разочарова Маурисио Гарсес.

ЦСКА откри резултата в 64-ата минута чрез Жеферсон. Защитникът получи топката от Иван Турицов на границата на наказателното поле и с прецизен удар от 16-17 метра я прати във вратата на “моряците” – 0:1.

“Червените” удвоиха аванса си в 74-ата минута чрез резервата Марселино. Той стреля от далечна дистанция, а вратарят на съперника не реагира добре, като топката влетя в мрежата – 0:2.

ЦСКА не загуби концентрация до края на срещата и спечели трите точки с нова суха мрежа. “Армейците са допуснали само един гол в изминалите си седем срещи в първенството.

Иначе в добавеното време на мача Брадли Де Нойер получи два бързи жълти картона и бе изгонен, което бе доста глупава постъпка.

“Армейците” имат две седмици пауза до следващия си мач – гостуване на Гигант Съединение в турнира за Купата на България на 26 ноември. Черно море пък ще гостува в надпреварата на Литекс Ловеч ден по-късно.