ЦСКА тръгва към мач номер 25 без загуба на “Армията”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените са в серия от 24 срещи без поражение на своя "Българска армия"

ЦСКА София ще направи генерална репетиция преди дебютния си двубой в груповата фаза на Лига Еверопа, в който ще се изправят на националния стадион “Васил Левски” срещу румънския първенец ЦФР Клуж.

Армейците са непобедени в 24 поредни мача на своя “Българска армия”, на който тази вечер ще приемат коравия тим на Берое. Двубоят е от 20.15 часа, а последното поражение от старозагорци датира от 2015 година. Червените пък са били крайни победители в 48 от 55-те сблъсъка между двата тима.

Двата отбора са съседи в таблицата с класирането на Първа лига. След осем изиграни мача ЦСКА, който записа четири поредни мача без победа в елитния ешелон, е 4-ти с 13 точки, една зад беройци.

Формацията на Стамен Белчев тренира здраво по време на паузата заради мачовете на националните отбори. Заниманията на базата в Панчарево бяха двуразови, а готови за игра са и новите попълнения Адалберто Пеняранда и Джером Синклеър.

Очаква се дебют като титуляр да запише десният бранител Тибо Вион. Двубоят заради контузия пропускат Пламен Гълъбов и Иван Турицов, който все още не е напълно възстановен. Националът Георги Йомов пък по всяка вероятност ще получи почивка, за да е свеж за мача с Клуж.

Берое пък акостира в Борисовата градина след две поредни загуби – от шампиона Лудогорец и носителя на Купата на България Локоотив (Пловдив).

От лагера на старозагорци ще отсъстват наказаният Иван Минчев и контузеният Ибрахима Конте. Карлос Охене ще се завърне в състава на Димитър Димитров, а участието на Кукула остава под въпрос.

ЦСКА СОФИЯ – БЕРОЕ

Вероятни състави:

ЦСКА (4-2-3-1): Бусато; Вион, Антов, Матей, Мазику; Юга, Тиаго; Ж. Кейта, Санкаре, Е. Рафаел; А. Соу
Старши треньор: Стамен Белчев
БЕРОЕ (3-4-1-2): Х. Василев; Г. Ангелов, Мезаг, Хасани; Фуртадо, Макута, А. Цветков, К. Стоянов, Октавио; Фол, Еривалдо
Старши треньор: Димитър Димитров

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
СТАДИОН: “Българска армия”
НАЧАЛО: 20:15 часа