google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА-София планира да смени трансферната си политика през лятото. “Червените” ще се стремят да се подсилят с родни футболисти за следващия сезон и да изградят силен състав предимно с българи, твърди “Тема Спорт”.

Преди една година ЦСКА привлече цели 10 чужденци, като този трансферен ход може да бъде наречен провал. “Армейците” са си направили изводите на базата на миналогодишната селекция.

В хода на кампанията “червените” се разделиха с две от новите си попълнения от миналото лято – Диего Фабрини и Тони Уот. Италианецът Фабрини напусна ЦСКА още след отпадането от Лига Европа и се завърна в Румъния, където облече екипа на Динамо Букурещ. Малко след това същото се случи и с Тони Уот, който в началото на 2020 година пое към Шотландия. Шефовете на ЦСКА са на мнение, че тяхното привличане е било голяма грешка.

През настоящото лято ЦСКА няма да привлича една дузина чужденци. От следващия шампионат целта е да преобладават повече български играчи в състава на “червените”, кето това не се е случвало през последните години.

Този сезон на „Армията“ бе достигнат пикът на брой чуждестранни футболисти. Това ще се промени и ще се разчита предимно на родни състезатели и може би е малко по-късно за това, тъй като тимът обяви подобна политика преди 4 години. Преди старта на новия сезон “армейците” ще се подсилят с не повече от един или двама чужденци.