google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мико Кузманов напредва с 12 позиции

Първите ракети на България – Григор Димитров и Цвети Пиронкова, се изкачиха в публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите.

Прогресът на Гришо, който дотигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, е с четири позиции, като той се завърна в топ 20 и вече е номер 17.

Втората ни ракета при мъжете – Димитър Кузманов, напредна с 12 места и вече е №266. Третият българин в първите 500 – Адриан Андреев, отстъпи четири позиции до 423-ата.

Начело на класацията продължава да е шампионът от Мелбърн Новак Джокович, следван от Рафа Надал. На трето място вече е финалистът от Australian Open Даниил Медведев, който измести Доминик Тийм.

При дамите Цвети Пиронкова се изкачва с пет места и вече е номер 120. Вики Томова е 139-а, а останалите български тенисистки в топ 500 са: Изабелла Шиникова (№211), Елица Костова (№220), Гергана Топалова (№462), Джулия Терзийска (№475) и Петя Аршинкова (№500).

На върха продължава да е Ашли Барти, но вече следвана от шампионката от Australian Open Наоми Осака. Симона Халеп пък се изкачи на третата позиция.