Цвети все още не е взела решение за Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След малко повече от 2 седмици започва нов тенис турнир от Големия шлем – Ролан Гарос. С нетърпение всички фенове на играта в България очакват да разберат дали Цвети Пиронкова ще вземе участие на надпреварата в Париж след силните си изяви в Ню Йорк в изминалите десетина дни. Най-добрата ни действаща тенисистка сподели, че все още не е взела окончателно решение дали да играе на Ролан Гарос, но е подала заявка за участие в турнира.

“Замразеният ми ранкинг важи в 12 турнира. Остават 11. Трудно мога да говоря за близката програма. Заявила съм участие за “Ролан Гарос”, където в момента съм в квалификация. В следващите няколко дни ще реша окончателно дали ще участвам там”, сподели Пиронкова.

Тя продължи: “Липсата на достатъчно време и възстановяване е това, което ме колебае дали да взема участие в турнира в Париж. Ако участвам в квалификациите, аз ще разполагам със само седмица за възстановяване и подготовка за съвсем друга настилка. Това е малко невъзможно. Поради тази причина изчаквам, ако по някакъв начин вляза в основна схема, тогава ще играя.”.