Добави коментар
Според бившият собственик на Левски, Кирил Домусчиев е на загуба от Лудогорец

Бившият собственик на Левски Тодор Батков направи дисекция на българския футбол и отдаде дължимото на хората, които инвестират десетки милиони в клубовете.

Адвокатът, който призна, че е дал 46 милиона лева лични пари за издръжката на Сините, призова Гриша Ганчев да продължи да ръководи делата на ЦСКА.

„Гриша Ганчев не бива да се отказва!,“ заяви Батков в ефира на държавната телевизия, допълвайки че през този сезон три от отборите в елитния ешелон се отличават от останалите. „ЦСКА е стожер в българския футбол!“

„Тази година се отличават Лудогорец, ЦСКА и Локомотив Пловдив,“ заяви Батков. „Другите са на едно ниво…“

Батков все пак сподели, че като цяло тимът от Разград изпреварва в развитието си останалите и отново ще спечели шампионската титла. Юристът обаче смята, че Кирил Домусчиев не е на печалба от проекта „Лудогорец“.

„Определено Лудогорец е най-добрият отбор в България и отново ще стане шампион,“ заяви той. „Хора като Домусчиев трябва да продължат да са във футбола.

„Лудогорец постигна успехи в България и Европа. Моето мнение обаче е, че Домусчиев е на загуба като се тегли чертата. Въпреки че неговият отбор има големи приходи от Европа.

„Той инвестира много във футбола, а в България приходите са малко. Колко струват билетите от мачовете в родното първенство и колко артикули и на каква цена се продават?

„Платежоспособността на българина е малка. Лудогорец е много добре организаран клуб, но клубовете в България почти нямат приходи. Аз съм дал 46 милиона лева лични пари за издръжката на Левски. Тогава обаче имахме приходи от Европа.“

Разбира се, Батков коментира и случващото се на стадион „Георги Аспарухов“.

„Не си представям да издържам сега отбор в тази пандемия,“ призна той. „Наско Сираков го преживява сега. Левскарската публика показа невероятна съпричастност, събраха се над 4 милиона под различна форма, това е уникално след 9 септември 1944 година.

„Разчисти се и отборът от играчи със съмнителни качества. Не си спомням обаче Левски да се е борил за оставане в „А“ група. Левски го е имало и ще го има – да се стягат!“

Батков е убеден, че Сините трябва да разчитат на повече родни играчи.

„Да дават повече шансове на българските футболисти! Прекалихме с тия шестима чужденци, трябвало да се обиграват, времето не чака обаче…“

Адвокатът призова футболните управнци най-после да организират конгреса на БФС.

„Да вземат да правят Конгрес в БФС най-после,“ заяви той. „Това в момента не е нормално. Вотът беше на Боби Михайлов. Той го няма. Ти не можеш така да кажеш аз съм шефа. А кой да бъде?

„Иво Ивков е добро предложение. Чувам, че той ще се кандидатира. Той е добро момче. Бербатов също. Защо не? Би било добро решение. Но нека малко да се сменят лицата.“

Батков не е убеден в светлото бъдеще на българския футбол, прогнозирайки че след пандемията ще се даде зелена светлина за създаването на Суперлига.

„Тази пандемия си е направо война!,“ категоричен беше той. „Тъжно е да рестрикции в спорта. Това демотирива играчите, падат и приходите. Най-много загуби Барселона плюс некадърното старо управление. Те имат 600 милиона дългове. Те трябва да ги разсрочват сега.

„Предполагам, че проектът за така наречена Суперлига ще успее. В нея ще се събират най-големите отбори. Шампионската лига ще избледнее. От това ще пострадат и по-малките футболни страни като България…“

Добави коментар
Гласувай: