Дамбраускас: Чакат ни нови трудни мачове, придобихме увереност
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"След победата в Стара Загора сме с голяма увереност", споделя треньорът на Лудогорец

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди шампионатния мач срещу Арда, като сподели, че отборът е придобил увереност след успеха с 4:1 срещу Берое в миналия кръг. На Лудогорец им предстои тежка седмица с три двубоя, като тимът трябва да изчисти грешките в защита според Дамбраускас.

„Както миналата седмица и тази ще е тежка. Още след двубоя с ЦСКА споделих, че ни предстоят трудни мачове с Царско село и Берое. Така и се получи. Сега пак имаме три двубоя за седмица, но това не е нещо ново за нас. След успеха в Стара Загора сме с голяма увереност. Тренираме добре и съм доволен“, започна литовският специалист.

„Не е лесно да отговоря защо допускаме грешки в защита. Успехът с 4:1 над Берое не ни заблуждава, тъй като при 1:1 те имаха много добро положение за гол. Благодарни сме на Сисиньо, че ни спаси в нея и изби от голлинията. Развоят на мача можеше да е друг, ако бяха отбелязали. Този проблем в дефанзивен план го нямаше на зимния лагер в Турция. Не допускахме толкова положения в проверките срещу Шахтьор и Динамо. В двубоя срещу обаче ЦСКА се представихме отлично в защита. Трябва да изчистим грешките. Търсим ключа, с който да заключим вратата. В момента потенциалът в атака ни държи на високо ниво. Трябва да има подсигуряване, да тренираме тези действия в дефанзивен план“, продължи треньорът на “орлите”.

„Вече споделих, че за мен отбора на Арда, макар и да не е в Топ 3, впечатлява с начина си на игра. Те са един от най-организираните тимове в България, обичат да играят футбол. Не се фокусират върху притежанието на топката и са много опасни на контраатака. Трябва да се подготвим много добре, добави Дамбраускас.

„Изправят се един срещу друг най-добрият треньор на България (б.а. – Николай Киров) и най-добрият на Литва? Не смятам, че това ще повлияе по някакъв начин на играта. В крайна сметка футболистите ще решат крайния изход на срещата. Иначе аз мога да поздравя Николай Киров за успеха му като треньор на Арда“, допълни наставникът на “орлите”.