google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Треньрът на Лудогорец беше много щастлив след първата си титла в България

Старши-треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде първия си коментар след официалното завоюване на десетата поредна титла на неговия отбор.

Разградчани надвиха Берое с 3:1 и вече са недостижими на върха в efbet Лига.

“Първо искам да поздравя всички хора, които работеха за този успех. Наглед може да изглежда лесно за десети пореден път, но това не е така. Както футболистите, така и ръководството заслужават поздравления. Най-важните хора са феновете ни от Разград. Сега те могат да носят главите си високо изправени.

“Не мога да кажа, че ни беше лесно. Това е първата ми титла в България. Имахме някои тежки моменти, но в крайна сметка най-важното е, че намерихме верния път и заслужаваме тази титла. Казах на Доминик Янков, че той ще вкара гола, който ще ни донесе титлата. Хора като него сънуват и мечтаят за тези успехи и той сбъдна своята мечта. Този гол е само началото за него. Той е специален талант, и той, и Икоко, и Кешеру направиха разликата от пейката. Но не само те – 30 футболисти в хода на сезона имаха дейно участие. Някои не играят, но помагат на колегите си по време на тренировките. ВАР не е новост за мен, близо година в Хърватия работих с тази система. Всичко е нормално, голът ни беше проверен и зачетен. Видяха и дузпа за Берое. Макар че не го харесвам толкова много, защото отнема от емоцията на мача, той е тук, за да всее яснота в някои ситуации. Трябва да се адаптираме и пригодим към изискванията на тази система и това ще е съвсем нормално след няколко месеца.”

“Искаме да имаме нашето ДНК на победители за всеки един мач. Не можем да се отпускаме и трябва да спечелим всички оставащи мачове”, завърши Дабраускас.