Дамбраускас: В Лудогорец съм, за да печеля титли и купи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "орлите" похвали Бернард Текпетей, който вкара две попадения срещу Спортист Своге

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас изрази задоволството си от срещу Споритст Своге, но и е сигурен, че тимът може да играе много по-силно. Литовският специалист акцентира, че е дошъл в Разград, за да печели трофеи.

“Това беше един типичен турнирен мач – елитен отбор играе срещу втородивизионен. През първото полувреме на срещата направихме доста технически грешки, като според мен проблемите ни бяха от грешки предизвикани в известна степен и от терена. Това не ме направи щастлив. В някои моменти бяхме малко по-бавни. Не успяхме да използваме тримата футболисти зад Кешеру. Въпреки това направихме две – три опасни положения. През второто полувреме започнахме да играем по-бързо, но инкасирахме попадение, като с изключение на това се представихме по-добре. Най-важното е, че победихме”, заяви Дамбраускас.

“Не мисля, че сме подценили срещата. Нашата цел беше да продължим в следващата фаза. Проучихме опонента добре. Но имаше моменти, в които играхме по-бавно. В първия мач за новата година е нормално това. Двубоите, които играхме в Туриця не могат да се сравняват с официалните срещи. Не сме напълно щастливи с това, което показахме”, добави той.

“Желанието ми е да доминираме 90 минути, но това трудно ще се получи. Нещата, които се опитваме да направим на тренировъчното игрище, се опитваме и да ги пренесем на терена”, заяви Дамбраускас.

“Текпетей е много ценен играч за за Лудогорец. Не се съмнявам в качествата му. Първите му попадения дойдоха малко късно. Но най-важното е, че той вкара няколко гола в Турция. Той има потенциал и ще го използваме”, сподели наставникът на “зелените”.

“Трябва да сме концентрирани върху всеки следващ двубой – това е моята цел. Аз съм тук, за да печеля титли и купи с Лудогорец. Не правя разлика между мачовете в турнира за Купата и тези от първенството”, добави треньорът на “орлите”.