Даниел Боримиров: Игрово не сме далеч от Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние сме най-младият отбор в Първа лига, нормално е да има грешки", заяви той

Шефът на УС на Левски – Даниел Боримиров даде обширно интервю за “Дома на футбола” и говори за повечето актуални теми, свързани със „сините”.

„Измина много приятна седмица за Левски и за привържениците на Левски. Мисля, че изиграхме много добър мач срещу ЦСКА, видяхме доминиращ Левски. Разбира се, че Станимир Стоилов е един от главните виновници за това, което се случва в отбора. Знаехме след загубата от Локомотив София какво ни очаква следващата седмица. Подходихме сериозно към този мач и всички останахме доволни. Отдавна не бяхме виждали Левски да е толкова доминиращ над ЦСКА. Нашият отбор е най-младият в А група. Очаквайте, че грешки винаги ще има.”.

„Най-добрата сплав е между опитни и млади футболисти. От голямо значение е присъствието на Миланов и Попов. Те са хората, които трябва да дават с опита и примера си увереността. Те трябва да поведат отбора в най-трудните моменти. Професионализмът, който си натрупал през годините в чужбина, се стараеш да го внедриш тук и това ти е само от полза”.

„Игрово не сме много далеч от Лудогорец. Показахме го в мачовете помежду ни. Левски диша във врата на Лудогорец. Ние обаче разполагаме с определена бройка футболисти. На този етап не може да си позволим лукса да имаме 25-26 футболисти като Лудогорец. Ние имаме възможност за 14-15-16 играчи, които ги въртим”, продължи той.

„При ЦСКА настроението е минорно. Знам аз как съм преживявал загубите. Всеки един оценява, че в момента Левски е по-добрият и по-класен отбор, въпреки парите, които се дават в ЦСКА. Събрали сме се такъв екип, за да успеем. Всички стоим зад гърба на Станимир Стоилов. Той, аз и Сираков сме минали през мачове като този с Хамрун. Знаем как да вдигнем отбора. Видяхме, че отборът се вдига и върви по правилния път”.

„Знам причините какво се случи през последните години. Ако тръгна да изказвам мнение, ще накърня достойнството на доста хора, а не ми се иска да го правя. Умишлено? Не бих казал. Незнание, неопитност. Това са причините”.

„Ще опитаме да спрем хегемонията на Лудогорец. Първо искаме клубът да се стабилизира финансово, а след това да надграждаме. Имаме бюджет, от който гледаме да не излизаме.”.