Даниел Малдини продължи династията на фамилията в Италия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Синът на Паоло Малдини се превърна в третото поколение футболист от семейството, записал минути за Скуадра Адзура

Италианският национален отбор вчера отвори нова глава в своята история, след като трето поколение от легендарната фамилия Малдини дебютира за „Скуадрата“. 23-годишният Даниел Малдини, син на Паоло и внук на иконата Чезаре Малдини, изигра първия си мач за националния отбор при победата с 4:1 над Израел в Лигата на нациите.

Нападателят на Монца влезе в игра на стадион „Фриули“ в Удине в 73-ата минута и само шест минути по-късно бе ключов при организирането на четвъртия гол за домакините.

На трибуните за дебюта на Даниел присъстваха баща му Паоло, който има зад гърба си 126 мача за Италия, носейки капитанската лента, и майка му Адриана. Дядо му Чезаре, който изигра 14 мача за Италия и бе селекционер на отбора за две години, почина преди 8 години, когато Даниел вече се открояваше като талант в школата на Милан.

„Посвещавам този дебют на семейството, приятелите и всички, които ме обичат. Надявам се да донеса още класа в отбора, макар че тук вече има достатъчно. Искам да помагам с каквото мога“, заяви Даниел след мача.