google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбите са спечелили само две от последните си 14 срещи в големи турнири, като загубиха 10 пъти

Тази вечер от 22:00 ч. националните отбори на Дания и Сърбия се срещат за последния си мач от група С на Евро 2024. Залогът на срещата в Мюнхен е голям, тъй като само един от двата отбора ще продължи към 1/8-финалите в турнира.

Нито Дания, нито Сърбия са записали успех досега на този турнир, но все още имат шанс да продължат напред. Датчаните са с две точки на 2-рото място в група С, докато сърбите имат 1 пункт на последната позиция. Евентуалният победител от двубоя ще си осигури място в следващата фаза на турнира, докато загубилият се прибира у дома.

Това е първото участие на Сърбия на Европейско като независима нация, но те се класираха за четири от последните пет световни първенства. На големи турнири обаче “плавите” не успяват да впечатлят и историята се повтаря това лято в Германия. Сърбия загуби от Англия с 0:1 в първия си двубой, а след това подели по точка със Словения. Все пак имат един последен шанс да докажат класата на състава си и трябва да победят Дания, за да стигнат до директните елиминации.

В последните си 14 мача на големи турнири Сърбия спечели само два пъти. Това дава надежди на “червения динамит”, че може да надвие съперника. Дания взе само точка от Словения, но бяха много по-добри срещу Англия във втория си мач. Датчаните имат солидна защита и халфова линия, която изглежда много добре сработена. Въпреки че датчаните също се представиха по-слабо в Катар на Мондиал 2022, те стигнаха до полуфиналите на Евро 2020 преди три години и изглеждат фаворити за двубоя срещу Сърбия тази вечер.