Дания показа сърце, но Белгия взе победата на “Паркен” (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" вече са 1/8-финалисти след втория си успех в група В

Във втория си мач от група В на Евро 2020, Белгия успя да направи пълен обрат за едно полувреме и да победи Дания с 2:1 в изключително интересен мач на “Паркен” в Копенхаген.

Ключова роля за успеха на “червените дяволи” имаше плеймейкърът им Кевин Де Бройне, който влезе в игра на почивката и се отчете с гол и асистенция за победата.

Още във 2-та минута Дания откри, след като показаха невероятна преса от самото начало и Хойберг открадна топката, след което пусна към Поулсен, който без да се забави оплете топката в мрежата на “червените дяволи”.

Това е и второто най-бързо попадение, вкарано на Еврофинали, след като часовникът посочи изиграни 99 секунди. Единствено Дмитрий Кириченко е вкарвал по-рано гол – за Украйна срещу Русия на Евро 2004 след точно 65 секунди.

Малко след това Меле си изработи отлична възможност в наказателното поле и беше близо до втори гол, но Куртоа го спря с отлична намеса.

В 10-та минута топката беше извадена от игра и всички фенове по стадиона и футболистите му показаха подкрепата си с аплодисменти, продължили една минута.
Дания показа сърце, но Белгия взе победата на "Паркен" (ВИДЕО) 1
След това Дания продължи с натиска си и Брайтуайт беше намерен на първа греда след центриране отляво, но ударът му с глава мина встрани от целта.

В 26-та минута Даниел Вас получи пространство малко пред наказателното поле на Белгия и пробва изстрел от дистанция, но не намери очертанията на вратата. Малко преди почивката Лукаку най-накрая успя да надиграе Симон Кяер, който го спираше при всеки негов опит да застраши Шмайхел, но се стигна само до пряк-свободен удар, който Караско изпълни отчайващо.

Две минути след почивката Дилейни пробва изстрел от около 20 метра, но Куртоа не беше застрашен с точен удар. В 54-та минута обаче Белгия нанесе своя ответен удар. Лукаку пое топката малко след центъра и се понесе към наказателното на Дания, върна към Де Бройне, който пък технично пусна пас в малкия пеналт към Торган Азар, който нямаше как да сбърка от няколко метра!

След точно 70 минути игра Белгия направи и пълен обрат! След триходова акция пред наказателното поле, Еден Азар пусна към Кевин Де Бройне, който с мощен изстрел по земя матира Шмайхел за 1:2!

Пет минути по-късно Брайтуайт получи кълбото в наказателното поле и стреля с левия крак, но Куртоа се разтегна и изби топката преди тя да влезе в мрежата.

В 84-та минута Корнелиус прати остро центриране пред Куртоа, но Брайтуайт се размина на сантиметри с топката за разочарование не феновете по трибуните. Две по-късно отново Брайтуайт можеше да донесе точката за датчаните, но след центриране на Сков-Олсен и удар с глава, топката срещна напречната греда на Куртоа! Минута преди края и Йенсен пробва да застраши вратата на Белгия, но мощният му изстрел профуча покрай целта.

В четвъртата минута на пет-минутното продължение Дания получи статично положение, което позволи на всички в червено да се изсипят пред Куртоа, включително и Каспер Шмайхел, но Лукаку изчисти топката. При опита за контраатака Тома Мюние пробва да стреля към празната врата, но Сков-Олсен я спря.

Така Белгия се поздрави с победата след последния съдийски сигнал и си гарантира участието на 1/8-финалите след шест точки от първите си два мача. Дания пък остана без пункт и ще се надява на победа над Русия в последния кръг, който да я нареди сред най-добрите трети отбори в турнира.

Състави:

Дания (4-3-3): 1. Каспър Шмайхел, 6. Андреас Кристенсен, 4. Симон Кяер (к), 3. Яник Вестергард, 5. Йоаким Меле, 18. Даниел Вас, 23. Пиер-Емил Хойберг, 8. Томас Дилейни, 20. Йосуф Поусен, 14. Микел Дамсгард, 9. Мартин Брайтуайт

Селекционер: Каспер Хюлманд

Белгия (3-4-3): 1. Тибо Куртоа, 2. Тоби Алдервейрелд, 18. Джейсън Денайър, 5. Ян Вертонген (к), 15. Тома Мюние, 8. Юри Тилеманс, 19. Леандер Дендонкер, 16.Торган Азар, 14. Дрийс Мертенс, 9. Ромелу Лукаку, 11. Яник-Ферейра Караско

Селекционер: Роберто Мартинес