Дъртилов: От години чакам да из­грее слънце на синята улица
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ние мач­кахме противниците с леко­та и за нас бе удоволствие да сме на терена. А сегашни­те се мъчат - тичат, блъ­скат се. Това футбол ли е?"

Бившият национал и футболист на Левски Валентин Дъртилов даде своето мнение в “Студио Дерби” на Kotasport за представянето на „сините“ в момента. Бранителят направи и кратък коментар за качеството на футболистите на „Герена“, а също така и за ролята на публиката в мачовете на тима.

“Такива времена дойдоха, че отборите само се мъчат – да оцеляват. За мое най-го­лямо съжаление и Левски се мъчи. Дано финансово ус­пеят да се справят в тази трудна ситуация, футболи­стите на Левски най-вече трябва да са характери, за­щото в този клуб е необхо­димо да издържиш огромно напрежение. Аз като дойдох от Пирин, пристигнахме с най-добрия ми приятел Пан­чев, а връзката ни бе Петър Михтарски. С него първата година не тръгнахме добре, но после дойде и Боримиров, от школата тръгнаха Йо­тов и Донков и станахме си­лен отбор. Боримиров е при­мер да хванеш шанса си. Дойде от Видин, никой не го знаеше, но имаше хъс и ха­рактер и се доказа на тере­на.”

“Сегашните играчи? Ако не знаят, че са дошли в Лев­ски… Та ти отиваш да игра­еш за най-добрата публика. Сега я няма и не им влияе да ги мачка. По наше време тя, ако не харесаше някого, на­право можеше да го смачка. Затова трябва да си харак­тер. Лошото е, че Левски изглежда като провинциален отбор – вкъщи бие или направи равен, като гост си падне. Сега се радваме, че сме били Ботев във Враца.“

„Чужденци? Без пари какви футболисти да дойдат? От много години чакам да из­грее слънце на синята улица. Аз вярвам на Насо (б.р. – соб­ственика на Левски Наско Сираков, с когото бяха съот­борници на „Герена”). Той по­не разбира играта и има же­лание. Дано се промени най-вече играта. Защото сега на някои мачове на Левски хо­рата си гасят телевизори­те, защото само се ядосват и вдигат кръвно. Ние мач­кахме противниците с леко­та и за нас бе удоволствие да сме на терена. А сегашни­те се мъчат – тичат, блъ­скат се. Това футбол ли е?”, добавя Дъртилов.