Датски лекар: Ще задържим Ериксен още няколко дни за изследвания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Определено мисля, че ще живее, след като сърцето му е будно при преживян сърдечен арест"

Звездата на Дания Кристиан Ериксен, който колабира на терена в сблъсъка с Финландия в групите на Евро 2020, бе откаран в болницата Rigshospitalet, а главният лекар в Сърдечния център Йеспер Киерсгаард говори пред медиите и обясни по-подробно случилото се с играча.

„Ще направим ултразвуково сканиране на сърцето му, за да разберем какви са проблемите му. Може да става дума за инфаркт, вентрикуларна тахиаритмия или коронарна артериална болест на сърцето. Не е характерно за 29-годишен човек да бъде изложен на риск от сърдечен арест, особено в такава спортна форма като неговата“, заявява Киерсгаард, цитиран от tv2lorry.dk.

„Въпреки това има примери за спортисти, които получават кръвни съсиреци. Подобни могат да бъдат предизвикани от тежко физическо натоварване. В този случай обаче ще има болка в гърдите или друг вид дискомфорт. Ще трябва да задържим Ериксен няколко дни в болницата, за да направим изследвания. Определено мисля, че ще живее, след като сърцето му е будно при преживян сърдечен арест“, допълва още специалистът.

Двубоят между Дания и Финландия снощи бе прекъснат за повече от час след кошмарния инцидент, но според президента на датската футболна федерация Петер Мьолер, Ериксен е говорил със своите съотборници по телефона, и ги е помолил да довършат мача.