Де Пол: ‘Аржентина го избира защото е приятел на Меси’
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Казаха на халфа, че играе за националния отбор само защото е приятел на Меси.

Родриго Де Пол е определян като „неприятен човек“ и твърди, че играе за националния отбор на „Гаучосите“, защото е приятел на голямата суперзвезда на тима Лионел Меси.

Полузащитникът на Атлетико Мадрид е близък до носителя на 8 Златни Топки – Лео Меси и често покрива ролята суперзвездата на терена. Той е приел ролята си да се жертва в името на отбора и на Меси и това се отплати, защото спечелиха Световното първенство в Катар преди 2 години.

Де Пол също беше част от спечелването на трофея Копа Америка 2 пъти като с неговите дефанзивни умения на терена той позволява на креативните звезди в отбора да блестят. Опонентите, обаче, го определят като „лимитиран играч“ и футболист, който не заслужава да носи фланелката на националния си отбор.

Родриго игра пълните 90 минути при победата на неговия национален отбор с 3-0 срещу Чили като получи жълт картон в рамките на двубоя. Това накара бивш чилийски национал да го наругае и да му каза, че е част от този тим на Аржентина, само защото е приятел на капитана на отбора.