Давид: Арсенал може да прави “големи неща” под опеката на Артета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът на Арсенал Давид Луис заяви, че неговият отбор може да "направи големи неща", след като победи Манчестър Юнайтед, за да спечели първа победа при новия шеф Микел Артета.

 

Сократис Папастатопулос и Никола Пепе вкараха при победата с 2: 0, което издигна Арсенал до 10-о място във Висшата лига, четири точки зад петият класиран – Юнайтед.

Той завърши серия от седем домакински мача без победа и бе първи успех срещу опозицията в топ полувремето.

“Вярвам, че Артета може да подобри всеки играч, защото е страхотен треньор и разбира от футбол “, заяви 32-годишният Луис.

“В бъдеще ще правим големи неща, но стъпка по стъпка” – допълни още той.

Припомняме, че след като 37-годишният бивш треньор на Манчестър Сити Артета беше назначен, победата дойде на стадиона на Емирейтс след две предишни равенства и едно поражение, за предизвика истинска еуфория. Артилеристите бяха изключителни през първото полувреме, докато Пепе успя да пробие опозиционната защита.

Самият Артета вярва, че играчите на Арсенал започват да свикват и да харесват методите му. Той разкри какво им е доверил във връзка със съвместната им работа и обясни какво очаква от отбора.

Артета е категоричен, че без помощ от страна на момчетата не може да постигне нищо. Големите победи са трудни. Затова е необходимо безпрекословно доверие и изключително сериозно отношение. Както и самият отбор трябва да е напълно сигурен, че новият треньор може да подобри играта им и да внесе нещо различно в клуба, разкрива Микел.

Той допълни още, че се нуждаят и от голямата подкрепа на своите фенове. „Процесът няма да е лесен и ще има възходи и падения“, уточни треньорът. От думите му става ясно, че самият той е напълно разбира отговорността, която е поел и е „здраво стъпил на земята“.

Артета не скри, че има добро предчувствие за бъдещето и призна, че ролята на мениджър е много по-отговорна и стресираща, отколкото е очаквал.

„Загубих гласа си, докато разговарях с играчите, но все пак съм много доволен от постигнатото, както заради самия отбор, така и заради феновете. Бях истински щастлив, когато се обърнах на стадиона и видях толкова усмихнати лица и почувствах силната енергия от подкрепата на хората“ – призна той.