Дейна Уайт категоричен: Хабиб срещу Тони ще се случи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че дългоочакваното 249-то събитие на организацията ще се случи и мач между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън ще има.

След като събитията на промоутъра за 21-ви и 28-ми март, както и това на 11-ти април бяха отложени Уайт обяви, че UFC 249 ще се случи дори това да значи, че ще се прояви въображение относно локацията и формата на ивента.

„ Ще направим Хабиб и Тони. Ще се справим с това. Ще направим тази битка, а след нея всичко ще е въпрос на време колко бързо ще успеем да се върнем към нормалността.“

Много лиги в Щатите, сред които Националната баскетболна асоциация и Националната хокейна лига преустановиха своите първенства за неопределено време. Дейна Уайт все още търси комбинативност в провеждането на събития с оглед на космополитността, която организацията налага от години по отношение на провеждането на професионални гала вечери.

„Чуйте ме, преди 10 дни ви казвах неща, в които бях сигурен. Сега не знам. Опитвам се да се справям с всички удари на ситуацията от самото начало. Честно казано, не мога да давам отговор на въпросите ви с абсолютна сигурност.“

И все пак, Уайт реши да подходи закачливо към скептиците:

“ Следим много неща. Но, чуйте, ако сте фен, журналист или каквото сте, искате ли да се обзаложим, че UFC 249 ще се състои?”

Кой обаче има по-големи шансове в облога – скептици и реалисти претеглящи сложната ситуация или оптимист като Дейна, който през дългата история на организацията неведнъж е превръщал невъзможното във възможно?