Дейна Уайт обеща Хабиб – Фъргюсън, двамата продължават със словесните атаки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Усложнената обстановка около разпространението и заплахата на COVID-19 обърка плановете на най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства. В името на здравето на своите атлети и фенове, UFC трябваше да наложи кардинално преструктуриране на плановете си за следващите няколко месеца. Това включва готовност да провежда ивенти при закрити врати и дори да премества събитията си на други географски точки.

Към този момент всички са в очакване на изясняване на ситуацията, но един двубой се следи с повишено внимание – този между шампиона в лека категория на организацията Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Двамата отложиха 4 пъти своята среща в октагона поради различни причини и в момента всички задават въпроса, дали актуалният риск от Корона вирус из целия свят може да отложи битката за рекордния 5 път. Поне на този етап от UFC не коментират такава възможност и се обсъжда при лошо стечение на обстоятелствата двубоят да бъде при закрити врата с оглед на настоящите регулации в Ню Йорк. Президентът на организацията Дейна Уайт даде гаранции, че UFC 249 ще се проведе на всяка цена.

Хабиб Нурмагомедов е готов да се бие с Тони Фъргюсън при всякакви условия. Дагестанецът продължава своята подготовка на пълни обороти  и въпреки сериозните логистични проблеми около организацията, шампионът в лека категория е натиснал „педала до метала“. Последното изказване по отношение на своя опонент, с който си размениха взаимни обиди бе направено в социалните мрежи и звучеше изключително лаконично:

“Просто ни заключете в клетката и ще видите кой е шампионът!“, написа Хабиб в Инстаграм.

Дагестанецът продължава да държи изключителен рекорд на непобеден боец от 28 поредни победи. Тони Фъргюсън пък е със същия брой изиграни битки, но е допуснал 3 загуби – 2 след съдийско решение и 1 с предаване през далечната вече 2009-та година. Мнозина анализатори задават основателния въпрос чий стил ще успее да надделее в това противопоставяне на бойци от най-високия калибър на ММА. Треньорът по бразилско жиу-житсу на Тони – Еди Браво, вече заяви, че е подготвил изненади за Хабиб, когато двамата се озоват на земята. От своя страна експертите очакват настоящия шампион Нурмагомедов да запази своята стилова идентичност и да търси скъсяване на дистанцията, клинч, събаряне и тотална доминация на земя. Поне до този момент тази тактика дава изключителни резултати. Ще успее ли Тони Фъргюсън да промени статуквото на непобедения дагестанец?