Деклан Райс: Знаем какво трябва да направим, за да спечелим Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът на английския национален отбор призна, че не е преглътнал загубата от Италия на финала преди 3 години

Един от лидерите в националния отбор на Англия – Деклан Райс, направи кратък коментар преди финала на Евро 2024 срещу Испания. Халфът на “Трите лъва” сподели, че той и неговите съотборници знаят как да триумфират с титлата. Футболистът на Арсенал заяви, че поражението от Италия на финала на Евро 2020 ще го преследва завинаги.

“Вижте, да видя как Италия вдига този трофей ще ме преследва завинаги. Сега имаме още една възможност, в която можем да напишем собствена история. Изправяме се срещу топ отбор, който трябва да уважаваме много, но също така е добре да се наслаждаваме на тези моменти, тъй като след 15 или 20 години, когато погледна назад, това са нощите, които ще са останали в съзнанието ми”, заяви Деклан Райс.

“Толкова сме отчаяни да го направим. Вече знаем какво трябва да правим в сравнение с миналия път по отношение начина, по който да контролираме играта, а не да сме позиционирани назад, както правехме в предишните състезания и когато Италия ни нападаше. Знаем как можем да постигнем успех в този финал, което според мен е положително”, добави халфът на Англия.

25-годишиният Деклан Райс не е пропуснал нито минута футбол на Евро 2024. Той бе титуляр за Англия във всички мачове и не е заменян нито веднъж от селекционера Гарет Саутгейт, което подчертава колко важен футболист е за “Трите лъва”.