google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалия и Турция започват участието си на Европейското първенство

Програмата на петия ден на Евро 2024 предлага две срещи, с които ще бъде затворен първият кръг на груповата фаза. В действие ще видим отборите от група F – Португалия, Турция, Чехия и Грузия. Очакват ни любопитни срещи, като ще ви представим програма и нашите очаквания за мачовете днес.

Програма за мачовете днес на Евро 2024:

19:00 ч. Турция – Грузия (Дортмунд)

22:00 ч. Португалия – Чехия (Лайпциг)

В първия мач за деня Турция се изправя срещу дебютанта на турнира Грузия. Историческа победа с дузпи над Гърция класира грузинците на финалите в Германия. Сега те са в ролята на аутсайдери в група F, но дали са способни да продължат с изненадите? Грузинският отбор има някои доста класни играчи и те могат да предложат сериозна съпротива на Турция. Разбира се, турският тим влиза като сериозен фаворит за успеха. Селекцията на Винченцо Монтела не е в добра форма напоследък и някои резултати са притеснителни. Турският тим допусна обрат от Полша наскоро, а през март загуби с 1:6 от Австрия. Все пак днес тимът на Турция трябва да се представи мног по-силно и да е пределно мотивиран да спечели, за да може да се бори за първите две места в групата.

Тази вечер всички погледи ще бъдат насочени към Португалия и Кристиано Роналдо. “Мореплавателите” започват кампанията си в турнира с мач срещу коравия отбор на Чехия. Португалците бяха перфектни в квалификациите за Евро 2024 с 10 победи в 10 срещи, като същевременно имаха и най-силното нападение с 36 вкарани гола. Общо 11 различни играчи намериха мрежата за Португалия по пътя към финалите в Германия, като неизненадващият лидер беше капитанът и голямата звезда Кристиано Роналдо, чийто резултат от 10 гола в бе подобрен само от белгиеца Ромелу Лукаку.

39-годишният Кристиано Роналдо почти сигурно ще бъде титуляр и той ще се стреми не само да поведе нацията си към втора континентална титла, но и да разшири впечатляващия си рекорд за голове на Европейско първенство. Роналдо има 14 гола на финалите на този турнир – повече от всеки друг играч. Но пък чешкият отбор не бива да бъде подценяван и Патрик Шик ще се стреми да отговори на Роналдо в предни позиции, като предстои да видим могат ли чехите да поднесат изненада на старта на Евро 2024.