Ден за разплата: Северна Македония има да си връща на Австрия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Македонците загубиха два пъти от Австрия в квалификациите за Евро 2020

Австрия и дебютантът на еврофинали Северна Македония откриват сблъсъците в Група „С“ на Евро 2020 с двубой днес от 19:00 часа на „Арена Национала“ в Букурещ.

Отборите бяха в една квалификационна група за надпреварата, като австрийците записаха две победи при голова разлика 6:2.

Това със сигурност мотивира допълнително македонците за реванш, а звездата на тима Горан Пандев разкри, че атмосферата в отбора е страхотна.  “Атмо­сферата при нас е стра­хотна и нямаме търпе­ние да започне първият мач. Сбъднахме мечтата си и в неделя ще можем да се наслаждаваме. Искаме да започнем силно на ев­ропейското първенство в мача с Австрия и да по­стигнем положителен ре­зултат. Ще мерим сили с отбори на най-високо ни­во. Този шанс ни убягваше в миналото. Имаме ман­талитет на победители, знаем на какво сме спо­собни и искаме да постиг­нем добри резултати. Целта е да излезем от групата и знаем, че това ще бъде огромен успех за нас. Всички македонски фенове са зад гърба ни“.

Австрия е фаворит на Winbet Онлайн за победата днес с коефициент от 1.85. Ставката за Северна Македония е 4.70, а равенството е с 3.50. Въпреки това селекцията на Игор Ангеловки въобще не е за подценяване. Това направи Германия на 31 март тази година и жестоко съжаляваше. Тогава Северна Македония записа най-престижния успех в историята си, побеждавайки с 2:1 Бундестима в квалификациите за Мондиал 2022.

В лагера на македонците няма проблеми с контузени, докато австрийците излизат без капитана си Юлиан Баумгартлингер и нападателя Марко Арнаутович, които ще останат резерви след възстановяване от травми.

Вероятни състави:

Австрия: Бахман, Лайнер, Драгович, Хинтерегер, Улмер, Баумгартнер, Шлагер, Лазаро, Забицер, Алаба, Онисиво

Северна Македония: Димитриевски, Бейтулай, Велковски, Муслиу, Ристовски, Барди, Адеми, Елмас, Алиоски, Трайковски, Пандев