Дерменджиев обяви състава на България за контролата с Беларус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Стана ясен списъкът с повиканите футболисти за приятелския мач на България срещу Беларус на 26 февруари. Селекцинерът на тима Георги Дерменджиев обяви разширения състав, в който има 23-ма състезатели, 21 от които играят в България.

Отборът на ЦСКА-София може да се похвали сай-много представители в националния отбор – четирима. Отборите на Славия и Черно море са с по трима футболисти , а Левски, Локомотив Пловдив, Арда и Ботев Пловдив са с по двама.

В състава на България няма играчи на Лудогорец, тъй като ден по-късно “орлите” ще се изправят срещу Интер в мача реванш от 1/16-финалите на Лига Европа на ‘Сан Сиро’.

От състава на България липсват и повечето футболисти, играещи в чужбина, защото клубовете им не са ги освободили. Ето и какъв е съставът на България за мача с Беларус:

Вратари: Георги Георгиев (Славия), Мартин Луков (Локомотив Пловдив), Даниел Наумов (ЦСКА 1948);

Защитници: Петър Занев (ЦСКА), Иван Турицов (ЦСКА), Иван Горанов (Левски), Виктор Попов (Черно море), Андреа Христов (Славия), Ангел Лясков (Ботев Враца), Стефан Велков (Валвайк);

Полузащитници и нападатели: Александър Тонев (Ботев Пловдив), Георги Миланов (Фехервар), Кристиян Малинов (ЦСКА), Валентин Антов (ЦСКА), Тодор Неделев (Ботев Пд),Димитър Илиев (Локомотив Пд), Станислав Иванов (Левски), Галин Иванов (Славия), Спас Делев (Арда), Светослав Ковачев (Арда), Александър Цветков (Берое), Мартин Минчев и Исмаил Иса – и двамата от Черно море.

Съставът на България ще се събере на подготвителен лагер в понеделник, 24 февруари, а селекционерът Георги Дерменджиев ще даде пресконференция на 25 февруари от 15:30 часа в Национална футболна база “Бояна”. Половин час след това е и официалната тренировка, като на нея ще може да има представители на медиите в първите 15 минути.