Дерменджиев смени Божиков с бранител на ЦСКА София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на националния тим на България Георги Дерменджиев повика по спешност защитника на ЦСКА София Пламен Гълъбов за предстоящите двубои в Лигата на нациите срещу Ирландия на 3 септември и Уелс три дни по-късно.

Рокадата бе предизвикана от решението на клуба, чиято собственост е Васил Божиков – Слован (Братислава).

Словашкият тим се възползва от предоставената от ФИФА възможност да не пуска играчи в настоящия прозорец за мачове на националните отбори заради задължителния в някои държави карантинен период, който състезателите трябва да преминат след завръщане от двубоите за Лигата на нациите.

Ето и съобщението на Българския футболен съюз:

Защитникът на ЦСКА-София Пламен Гълъбов бе повикан в състава на “А” националният отбор на България за предстоящите двубои срещу Република Ирландия (3 септември) и Уелс (6 септември). В лагера на “лъвовете” Гълъбов ще замени Васил Божиков, след като Слован (Братислава) се възползва от предоставената от ФИФА възможност клубовете да не пускат играчи в настоящия прозорец за мачове на националните отбори заради задължителния в някои държави карантинен период, който състезателите трябва да преминат след завръщане от двубоите за Лигата на нациите.

Българският национален отбор стартира подготовката си за предстоящите мачове вчера, 30 август, като селекционерът Георги Дерменджиев ще проведе традиционната си пресконференция в сряда, 2 септември, от 17:30 ч. в Амфитеатралната зала на НФБ “Бояна”. Нашият състав приема ирландците на 3 септември от 21:45 ч. на Националния стадион “Васил Левски”.